EERSTE ACHT  STANDHOUDERS

CONCEPTEN

The Food Department stelt zijn menu samen uit uiteenlopende concepten: gerenommeerde namen, Amsterdamse glorie en vernieuwende keukens die hun eerste culinaire strepen verdienen. Zo trekken onder andere verse concepten als LIMALIMA, LIOS en China Supreme in het voormalige postkantoor. Een van de ras-Amsterdammers vindt The Food Department in Van ’t Spit – het kiprestaurant waar hoofdstedelingen letterlijk de vingers bij aflikken. Edwin de Koeijer, co-founder Van ’t Spit: ‘Al liggen de roots van onze oprichters door heel Nederland, Amsterdam is na al die jaren onze stad geworden. Met deze stand brengen we Van ’t Spit midden de hoofdstad.’

Hospitality-imperium The Entourage Group, bekend van onder andere MOMO en IZAKAYA, opent maar liefst drie stands in The Food Department. ‘We hebben het Magna Plaza altijd bewonderd vanuit het naastgelegen W Hotel. Met THE BUTCHER, Toni Loco en Bepita hopen we nieuwe energie te brengen naar een prachtige en historische locatie.’ Als achtste concept vindt ook lokale favoriet Sushito zijn weg naar het Magna Plaza.

#1 TONI LOCO

‘Size does matter, no one wants a small pizza’ – Toni serveert traditionele pizza’s met een moderne twist en een scala aan nieuwe smaken met zijn unieke knapperige sesamkorst. Uiteraard mogen de classics bij Toni ook niet ontbreken: Bianca, Rosa en Olivo. De handgemaakte bodems zijn tot 50+ centimeter groot te bestellen. Voor wie gruwelijke honger heeft.

#2 THE BUTCHER

Het burgerfenomeen dat geen introductie nodig heeft. Sinds 2012 schudt THE BUTCHER Amsterdam op met zijn bloody delicious burgers. En Berlijn. En Ibiza. En voortaan The Food Department.

#3 BEPITA

BEPITA voegt met de verste ingrediënten de smaken van verschillende Mediterrane steden in een pita. Het luchtige brood, dat haast doet denken aan een Napolitaans pizzadeeg, vouwt zich onder andere om kruidige lamskebab, gegrilde paddenstoelen, pittige vis of een perfect sappige rib-eye steak met tahini en een kick van zhug.

#4 VAN ’T SPIT:

Amsterdams meest befaamde kippetje komt met een vierde zaak naar het centrum van de hoofdstad. Ook hier houdt Van ‘t Spit het bij hun ei van Columbus: duurzame kip, kip en kip. Met een enkele side dish en huisgemaakte sauzen.

there’s more

 #5 SUSHITO

De oprichters zijn Amsterdammers; hun keuken is Japans, Hawaïaans en Mexicaans. Een wereld aan invloeden wordt op de tweede verdieping van het Magna Plaza een menu vol van Amsterdams meest geliefde pokébowls en sushiburritos.

#6 CHINA SUPREME

Vers gemaakte noodles met alle smaken van de verschillende Chinese provinciën. Slurpen is toegestaan bij China Supreme. Naast de Noodle Bowls zet ondernemer Mike Ng ook de Jian Bing uit Bejing op het menu; een gevulde pannenkoek die op straat verorberd wordt.

#7 LIMALIMA

Stand LIMALIMA waagt zich aan de Nikkei cuisine waarin de complexe eenvoud van de Japanse keuken samenkomt met de explosieve smaken uit Peru. Een trend in fine dining is toegankelijker dan ooit bij LIMALIMA.

#8 LIOS

Wie bij Grieks eten enkel de nasmaak van een nachtelijke giros en souvlaki proeft, ontdekt een heel nieuwe Griekse keuken bij LIOS. En die is heerlijk eenvoudig met traditioneel bereid vlees en vooral heel veel groentegerechten. Het is Grieks streetfood met weinig poespas en extra veel smaak.

DAAR WIL IK HEEN!

Dat kan zeker, medio april 2019 opent The Food Department haar deuren in Magna Plaza Amsterdam. Binnenkort worden er meer standhouders aangekondigd, stay tuned!

 

Bron: Chefs Quarter, 28-02-2019 | www.chefsquarter.nl/amsterdams-nieuwste-foodhal-the-food-department-onthult-eerste-acht-standhouders

 

ADDRESS

 

2nd Floor Magna Plaza
Nieuwezijds Voorburgwal 182
1012 SJ Amsterdam

[email protected]

OPENING HOURS

Monday           11am - 10pm
Tuesday           11am - 10pm
Wednesday     11am - 10pm
Thursday          11am - 10pm
Friday               11am - 10pm
Saturday          11am - 10pm
Sunday             11am - 10pm

GENERAL

 

Vacancies
FAQ

FOLLOW US