1100M² AAN DIVERSE FOODSTANDS EN BARS

vergeten?

Jarenlang zaten de ramen dichtgeplakt. ‘Dat snap je toch niet?’, gnuift Laurens van Rooijen. Al is het toekomstige The Food Department nog meer bouwplaats dan foodhal, het herwonnen uitzicht op de Nieuwe Kerk, de Nieuwezijds Voorburgwal, en de Spuistraat is nu al onweerstaanbaar. Minstens zo onweerstaanbaar moeten de gerechten en drankjes zijn die vanaf begin 2019 geserveerd worden op de tweede verdieping van het Magna Plaza. Met zo’n 15+ foodstands, 3 bars en een coffee corner haalt The Food Department veelal Amsterdamse smaakmakers naar een vergeten warenhuis.

Vergeten? Toch niet helemaal. Laurens: ‘Er lopen hier nog altijd 3 miljoen mensen per jaar langs. Van de Dam naar de Westerkerk. En de helft daarvan komt nog altijd naar binnen. Het Magna Plaza heeft zoveel meer potentie dan we haar nu toebedelen’’. Robert Bukvic, de CEO van coworking- (flexwerkkantoren) en coliving-initiatief Rent24, kon zich vinden in die gedachte. Hij gaf Amsterdammers Laurens van Rooijen en Edwin Spier de mogelijkheid iets met de potentie van het warenhuis te doen. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Amsterdams nieuwste foodhal. Edwin: ‘We willen onszelf onderscheiden met concepten die de smaken van onze hoofdstad bepalen.

 

Bron: Hotspotjes | www.hotspotjes.nl/eat-drink-hotspot/amsterdam/the-food-department

unieke plek

Een zorgvuldig gekozen selectie. Amsterdamse glorie en innovatieve foodconcepten. Als hoofdpostkantoor wist dit pand ooit mensen over de hele wereld met elkaar te verbinden. Dat proberen we hier anno 2018 opnieuw te doen. Met lekker eten en drinken.

Naast zo’n 15+ foodstands trekken er 3 bars in op de 1100m² van het monumentale postkantoor: Een biergarten met hoge tafels en speciaal bieren, een cocktailbar met uitzicht over het Paleis en een immense centrale bar omringd door meters hoge ramen waar barhangers uitkijken over ‘t krioelende komen en gaan van de Spuistraat en Raadhuisstraat. Edwin: ‘Er ligt nu alleen een stapel gipsplaten en de ruimte is al prachtig. Deze unieke plek zat gewoon altijd verborgen in het Magna Plaza.’

Het interieurontwerp balanceert de architectuur van het pand en diens nieuwe functie als food hall, waarbij klassieke materialen op een moderne manier terugkeren. Zitplaatsen zijn vrij door de ruimte verspreid en door iedereen te gebruiken. Daarnaast hebben verschillende foodstands ook plekken aan de keuken. Edwin: ‘Dat is op feestjes immers ook altijd de beste plek om rond te hangen.’ De aparte coffee corner maakt van The Food Department een all day food hall die zeven dagen per week van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds geopend is.

 

ADDRESS

 

2nd Floor Magna Plaza
Nieuwezijds Voorburgwal 182
1012 SJ Amsterdam

[email protected]

OPENING HOURS

Monday           11am - 10pm
Tuesday           11am - 10pm
Wednesday     11am - 10pm
Thursday          11am - 10pm
Friday               11am - 10pm
Saturday          11am - 10pm
Sunday             11am - 10pm

GENERAL

 

Vacancies
FAQ

FOLLOW US